Home Ostalo Sistem HTC Desire 600 dual sim predstavljen!

HTC Desire 600 dual sim predstavljen!

HTC One vodi marš ‘Sense 5‘ iskustva, a sada u to iskustvo će se uklopiti i HTC Desire 600, pristupačna dual sim alternativa. Smartphone je predstavljen danas, i trebalo bi da donese mnoge premium sposobnosti starijeg One brata po daleko nižoj cijeni.

HTC Desire 600 dual sim pokreće Android Jelly Bean (vjerovarno 4.1 verziju) sa Sense 5 na vrhu, što uključuje BlinkFeed ekran koji vuče ažuriranja i informacije sa vaših profila društvenih mreža i drugih 1400 medijskih izvora.

Pokreće ga Snapdragon 200 čipset, koji pakuje četiri Cortex-A5 procesora klokovanih na 1.2GHz, 1GB RAM memorije i Adreno 203 grafički čip. Ispod haube se nalazi još 8GB skladišne memorije i baterija kapaciteta 1860mAh.

Telefon posjeduje 4.5-inčni Super LCD2 ekran qHD (960 x 540) rezolucije, okružen sa dva BoomSound zvučnika, baš kao HTC One. Beats Audio je, naravno, takođe dio paketa.

Desire 600 dual sim pakuje kameru od 8 megapiksela koja može snimati video zapise u 720p rezoluciji, kao i prednju kameru od 1.6 megapiksela koja se može koristiti za snimanje fotografija, koje Video Highlights funkcija kombinuje u video klip od 30 sekundi. Sve što treba da uradite je da izaberete muzičku temu. Nije tako odlično kao Zoe, ali je u istom duhu.

Kao što ime sugeriše, telefon ima dva slota za SIM kartice, a obje kartice su aktivne u isto vrijeme – možete da primite poziv na jednoj od njih, čak i ako je druga već u upotrebi. Što se tiče povezivanja, tu su 3G sa HSDPA (do 7.2Mbps download-a), Bluetooth 4.0 sa aptX, Wi-Fi b/g/n, NFC sa GPS-om (plus GLONASS u Rusiji i EU).

HTC Desire 600 će biti dostupan početkom sljedećeg mjeseca, i dok je cilj globalna dostupnost, on će krenuti iz Rusije, Ukrajine i sa Bliskog Istoka. Još uvijek nema informacija o cijenama.