Home Ostalo Sistem HTC M7 izlazi u februaru, nove slike!

HTC M7 izlazi u februaru, nove slike!

HTC M7 će postati novi lider u visokoj klasi pametnih telefona ovog Tajvanskog proizvođača, kako sve glasine u posljednje vrijeme nalažu. Vidjeli smo mnogo tehničkih karakteristika i slika koje su se pojavljivale, ali danas saznajemo više o dostupnosti uređaja. Iako su prve glasine ukazivale da će M7 biti objavljen na Svjetskom Mobilnom Kongresu 2013, portal DigiTimes piše da će HTC M7 biti predstavljen sljedećeg mjeseca u Londonu, a što se tiče tržišta, trebao bi se pojaviti u martu.

Glasina kaže da će se M7 proizvoditi na istoj platformi kao HTC Droid DNA/Butterfly, pakujući slične hardverske karakteristike. Vođa sljedeće generacije će navodno imati full HD 4,7-inčni ekran i zadnju kameru visoke rezolucije.

Najnovije slike koje su procurile otkrivaju kako će izgledati kućište, a takođe potvrđuju glasine rekavši da će doći sa 4,7-inčnim ekranom. Dijelovi su proizvedeni od aluminijuma i sadrže malu rupicu na leđima, koja će se najvjerovatnije iskoristiti za sekundarni mikrofon koji služi za poništavanje šuma.

Kao što se očekivalo, M7 će doći sa Beats Audio, vjerovatno sa istim karakteristikama kao na HTC 8X uređaju koga pokreće Windows 8, uključujući i namjensko pojačalo za zvučnik i slušalice. Uređaj takođe posjeduje Beats logo na poleđini kućišta.

Prema glasinama, HTC M7 će biti pogonjen Snapdragon S4 Pro čipsetom koji je razvio Qualcomm i sadrži 4-jezgarni procesor klokovan na 1,7GHz. Kamera montirana na poleđini će biti 13 megapiksela.

Ako su glasine tačne, HTC će izbaciti M7 na tržište prije nego što Samsung predstavi Galaxy S4, pa će 2013. biti prilično interesantna godina. Tajvanska kompanija nije uspjela u posljednja dva navrata da skine vodeće aparate od Samsunga, nakon što je Galaxy S2 ‘odvalio’ HTC Sensation, i prošle godine kada je Galaxy S3 imao mnogo više uspjeha od HTC One X uređaja. Da li će ove godine biti drugačije?