Home Android Telefoni HTC One Max verifikovan u Kini

HTC One Max verifikovan u Kini

HTC One Max je opet procurio, a ovaj put iz zvaničnog izvora. Kineska ‘Tenna’ – državna komisija za komunikacije je prikazala nove slike i informacije o dual-SIM situaciji.

Prijašnja curenja su pokazivala šta se nalazi ispod zadnjeg poklopca One Max-a, i očigledno nije bio drugi SIM utor. Međutim, na ‘Tenna’ stranici se opisuje telefon (prevedeno pomoću google prevodioca sa kineskog) kao: “oprema za dvokartični, dual-standby mobilni telefon, dual-pass.”

HTC-ov One Max model je naveden kao 809d i podržava GSM/GPRS i CDMA 1x/CDMA2000 (Rev. A). Ranije glasine i curenja stavljaju na prvo mjesto ekran veličine 5,9 inča (1080p rezolucije) i čipset poput Snapdragon 600 ili možda Snapdragon S4 Pro modela. Imenovanje čipseta ovdje je malo zbunjujuće, ali oba koriste Adreno 320 grafiku, razlika je u reviziji procesorske jezgre i taktu.

Kamera je UltraPixel verzije, iako nismo vidjeli ništa o optičkoj stabilizaciji slike (OIS) do sada. Stvar ispod kamere je skener otiska prstiju (vraćaju se u modu).

Naravno, opet prema glasinama, HTC One Max je zakazan za oktobarsko lansiranje po cijeni od 800 dolara.

(gsmarena)