Home Android Telefoni Huawei P50 serija stiže krajem narednog mjeseca sa unaprijeđenim kamerama

Huawei P50 serija stiže krajem narednog mjeseca sa unaprijeđenim kamerama

Iako su američke sankcije ostavile traga na proizvodnji telefona u kompaniji Huawei su odlučni da istraju. Prošle sedmice, osnivač Huaweija, Ren Zhengfei je pokopao glasine kako Huawei planira prodaju svojih P i Mate brendova, a Huawei ostaje fokusiran na svoje premium uređaja, pokazaće i kraj narednog mjeseca, odnosno termin između 26. i 28. marta kada će Huawei predstaviti P50 seriju telefona.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Twitter nalog Rodent950 koji je i ranije donosio glasine iz svijeta telefona, tvrdi kako će u Huawei P50 seriji stići tri modele, odnosno Huawei P50 koji će koristiti Kirin 9000E čipset koji pokreće i “obični” Mate 40, dok će P50 Pro i P50 Pro+ koristiti snažniji Kirin 9000 čipset poznat iz Mate 40 Pro i Mate 40 Pro+ modela. Pored novih čipova, P50 serija bi trebala stići i sa novim dizajnom, ali bi trebala zadržati razumne gabarite pa se za P50 Pro i P50 Pro+ modele spominje ekran veličine 6.6 ili 6.7 inča. Očekuje se da ekrane za P50 seriju proizvodi korejski Samsung i LG dvojac, pojačan sa kineskim proizvođačem BOE.

Facebook sprema pametni sat za 2022. godinu

I poslednja glasina koja je stigla vezana za huawei P50 seriju se tiče kamere, a to je prije svega nastavak saradnje sa Leica brendom, te nastavak niza koji je započeo P30 Pro sa 5x optičkim i 50x digitalnim uvećanjem, nastavio P40 Pro+ sa 10x optičkim i 100x digitalnim uvećanjem, te se samim tim očekuje da Huawei P50 Pro+ stigne sa 20x optičkim i 200x digitalnim uvećanjem koje bi nosilo ime “Binocular Zoom”.

Xiaomi demonstrirao Video Noćni Mod na Mi 11 telefonu

Ovu poslednju glasinu definitivno uzmite sa rezervom. A mi željno iščekujemo da vidimo šta je Huawei spremio za ovu godinu iako nema Google Play prodavnicu, naše iskustvo je pokazalo da mnoge Google aplikacije poput Gboard tastature, Chrome web browsera ili Google Maps mapa rade, izuzev što ne dozvoljavaju logovanje.

Osnivač Huaweija izjavio kako je iPhone 12 najbolji pametni telefon na svijetu