Home Android Telefoni Huawei P50 serija telefona stiže sa HarmonyOS umjesto AOSP verzije Androida

Huawei P50 serija telefona stiže sa HarmonyOS umjesto AOSP verzije Androida

Prije nekoliko dana, objavili smo kako se finalna verzija Huawei HarmonyOS 2.0 zamjene za Android očekuje u Aprilu. Sadana na Weibo nalogu, koji je u međuvremenu obrisan, pojavila se informacija da je Huawei P50 završio period testiranja HarmonyOS 2.0 Beta 2 platforme i da prelazi na Beta 3. Huawei P50 će biti prvi telefon koji stiže uz unapred instalirani HarmonyOS.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Huawei P50 serija naravno neće biti prva koja koristi operativni sistem kineske kompanije. Nekoliko starijih premijum modela može da koristi platformu u beta verziji. Ono što je zanimljivo jeste da će Huawei P50 serija biti prva koja će u potpunosti preskočiti Android.

Poznate specifikacije Qualcomm Snapdragon 775 čipseta

Kada su u pitanju postojeći uređaji, masovan prelazak na HarmonyOS se očekuje od aprila, a proces će predvoditi Huawei telefoni iz višeg segmenta. Zvaničnici Huaweija očekuju da će HarmonyOS pokretati 300-400 miliona uređaja do kraja godine (ovo uključuje i smart TV, pametne satove i Internet of Things gedžete).

Samsung najavio ISOCELL 2.0 senzore za kamere

U pripremi za ovu tranziciju, Huawei proširuje svoju Petal liniju alternativnih servisa. Petal Search je postao kompletan pretraživač, a potom su objavljeni Petal Maps i Docs. Huawei će uskoro predstaviti Petal Assistant, Petal Keyboard i Petal Vision aplikacije.

Zaigrajte Zooba, battle royale u zoološkom vrtu

(benchmark)