Home Ostalo Samsung najavio ISOCELL 2.0 senzore za kamere

Samsung najavio ISOCELL 2.0 senzore za kamere

Samsung je svoju ISOCELL liniju senzora za kamere predstavio 2013. godine. Ovi senzori su imali barijere oko svakog piksela kako bi se sprečilo prelivanje svetlosti u obližnje piksele. Originalni dizajn je koristio metal za ove barijere, koji je upijao deo dolazećeg svetla.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Sa ISOCELL Plus senzorima je promenjen materijal, ali je on i dalje sadržao deo metala i nije u potpunosti rešavao problem sa prelivanjem svetlosti. Sada je Samsung najavio narednu fazu svoje tehnologije sa senzorima za kamere. ISOCELL 2.0 zamenjuje niže delove zida materijalom koji je više reflektivan. Verzija 2.0 takođe drastično poboljšava osetljivost na svetlost i dodatno smanjuje gubitke na optici u odnosu na prethodne generacije.

Huawei P50 serija telefona stiže nešto ranije nego što se očekivalo

Sve ovo će senzorima omogućiti da implementiraju više piksela na istoj površini, a da i dalje prime više svetla. Samsung je u januaru nagovestio 200MP senzor, a kompanija radi i na senzorima do 600MP koji će imati koristi od poboljšanih performansi manjih piksela. Samsung je samo pružio uvid u ono što nas očekuje, a kompanija nije predstavila konkretne senzore koji koriste ISOCELL 2.0.

Besplatno preuzmite igru Black Desert Online

(benchmark)