Home Ostalo Intel naprasno odustao od razvoja 5G modema

Intel naprasno odustao od razvoja 5G modema

Nakon iznenađujućeg sporazuma između kompanija Apple i Qualcomm, Intel je takođe iznenađujuće objavio da neće ni pokušavati da kreira i proizvodi 5G modeme za telefone. Apple je imao nameru da zameni Qualcomm Intelom, kada su u pitanju 5G modemi za iPhone uređaje, ali problemi sa implementacijom 5G tehnologije su razlog zbog kojih tehnologije najverovatnije neće biti u ovogodišnjim iPhone-ima.

U saopštenju, Intel je istakao da ne očekuje da predstavi 5G modem proizvode u segmentu smartfona, uključujući i one originalno planirane za lansiranje 2020. godine. Prema navosdima CEO-a kompanije Boba Swana: “Veoma smo ushićeni zbog mogućnosti koju donosi 5G i implementiranja mreže u cloud, ali na polju smartfon modem poslovanja postalo je jasno da za kompaniju ne postoji jasan put profita i pozitivnog rezultata“.

Prošlog novembra Intel je istakao da ubrzava razvoj 5G modem tehnologije a tokom ovogodišnjeg CES-a je izneo i neke planove na polju proboja u ovom segmentu. Sada će kompanija nastaviti da širi svoje mogućnosti za 4G i 5G u oblasti računara, iOT i drugih uređaja.

(benchmark)