Home Android INTERVJU: Đorđe Hrnjez, m:tel Droid

INTERVJU: Đorđe Hrnjez, m:tel Droid

I dalje nastavljamo saradnju sa Mondo WAP portalom oko intervjuisanja pobjednika m:tel Android lige 2. Danas je na redu autor aplikacije m:tel Droid, pod imenom Đorđe Hrnjez. Naime, on je sa svojom aplikacijom osvojio 5. mjesto u pojedinačnoj kategoriji i na taj način obezbijedio sebi nagradu u iznosu od 1 000 KM.

Đorđe Hrnjez nagrađen je u okviru m:tel Android lige za aplikaciju m:tel Droid, koja objedinjuje korisne i zanimljive servise za m:tel korisnike.

– Šta je m:tel Droid i za šta služi?
Moja aplikacija je namijenjena isključivo korisnicima m:tel mreže, a cilj mi je bio da putem nje objedinim sve ono što bi moglo biti korisno i zanimljivo jednom korisniku m:tel mreže u BiH. Tako preko aplikacije možete da pročitate najnovije vijesti i obavještenja od m:tel-a, aplikacija prati vašu mjesečnu potrošnju (što se korisnicima posebno dopalo), a tu je i mogućnost plaćanja parkinga, provjere računa, bonusa, slanja dopuna ili poruke “pozovi me”, kao i mogućnost da se nasmijete uz m:tel-ov servis viceva. Moram da naglasim da sam jako zadovoljan kako su je korisnici prihvatili i brzo je prešla preko 1000 skidanja, a kritike su uglavnom pozitivne, o čemu svjedoči i srednja ocjena 4.1 od 5. Na ideju sam na prošlom konkursu, kada sam primijetio da ni jedna aplikacija nije obradila ovu temu, iako sam očekivao da ih bude i previše. Zato sam u novom krugu odlučio da napravim jednu takvu. Možete je besplatno skinuti i iz m:tel-ovog App centra.

– Kaži nam više o sebi i profesionalnim planovima?

Imam 27 godina, iz Gacka sam, a trenutno radim u Banja Luci. Poslije završene gimnazije “Pero Slijepčević” u Gacku 2004., upisao sam studije u Istočnom Sarajevu na Elektrotehničkom fakultetu, što je za mene bila nekako prirodna putanja, pošto su me programiranje i kompjuteri oduvijek privlačili. Po završenim studijama, došao sam u Banja Luku (u februaru 2011.) gdje sam počeo da radim u firmi Satwork, koja se bavi GPS praćenjem. Imao sam tu sreću da se brzo zaposlim i da postanem dio jednog lijepog okruženja i kolektiva koji mi je pružio priliku da se dalje razvijam i usavršavam.

– Šta misliš o m:tel-ovom konkursu? 

Mislim da je konkurs sjajan, i kao promocija kompanije, i kao prilika za nas, da pokažemo kreativnost i napravimo nešto što nas predstavlja na najbolji način i može da bude odskočna daska za dalje napredovanje u radu.

– IOS ili Android?

Android naravno! Mišljenja su ovdje podjeljena, a moje je na strani Androida, jer je sveobuhvatniji, rasprostranjeni, ima mnogo otvoreniji pristup prema korisnicima i programerima, a iza svega stoji jedan moćni Google. Takođe sam mišljenja da su iPhone i iOS u posljednje vrijeme više postali obično američko pomodarstvo, a ne uređaj koji može da parira najboljim Android telefonima (S3, HTC X+ ili Sony XPERIA Z), a na drugu stranu bez obzira na dubinu džepa, svako može da pronađe uređaj sa Androidom za sebe. Ipak ne bi valjalo ni da Android preuzme čitav monopol, jer malo koknurencije je uvijek dobro za nas krajnje korisnike.

Šta misliš o Linuxu, imaš li iskustva u radu s ovim OS?

Činjenica da se Android zasniva na Linuxu ga i čini tako dobrim, a vrsta moga posla je takva da se sa s njim srećem svakog dana, nekad više, a nekad manje.

Izvor: Mondo BIH