Home Ostalo Sistem iPhone se i dalje dobro prodaje na američkom tržištu

iPhone se i dalje dobro prodaje na američkom tržištu

Prema istraživanju Consumer Intelligence Research Partnersa (CIRP), koje se djelomično zasniva i na Appleovom finansijskom izvještaju u periodu od oktobra do decembra prošle godine, na američkom je tržištu u upotrebi bilo 189 miliona iPhone-a.

Kao poređenje, krajem 2017. godine na američkom tržištu bilo je oko 166 miliona korisnika iPhone uređaja, dok je u trećem kvartalu 2018. godine bilo 185 miliona korisnika.

Pokretač rasta uglavnom su korisnici koji kupuju svoj prvi iPhone uređaj, a pritom se ne misli na korisnike koji na iOS prelaze s operativnog sistema Android.

Uprkos svemu navedenom ipak vrijedi napomenuti da se radi u usporavanju rasta, u prazničnom periodu četvrtog kvartala broj korisnika iPhonea je porastao za 2% u odnosu na treći kvartal 2018. godine. Broj korisnika iPhonea je u četvrtom kvartalu 2017. godine narastao za 5% u odnosu na treći kvartal te godine.

U CIRP-u napominju kako je Apple u periodu od oktobra do decembra 2018. godine isporučio 62 miliona iPhonea, u odnosu na njih 77,3 miliona isporučenih od oktobra do decembra 2017. godine.

(bug)