Home Ostalo Električna i Autonomna Vozila Kineski Baidu tvrdi kako je njihov računar za samovozeće automobile spreman za...

Kineski Baidu tvrdi kako je njihov računar za samovozeće automobile spreman za proizvodnju

FUZHOU, CHINA - MAY 06: A Baidu Apollo vehicle is on display at the Baidu stand during the 2nd Digital China Summit & Exhibition at Fuzhou Strait International Conference & Exhibition Center on May 6, 2019 in Fuzhou, Fujian Province of China. The 2nd Digital China Summit with the theme of 'IT application: new growth drivers for new developments and achievements' is held on May 6-8 in Fuzhou. (Photo by Visual China Group via Getty Images/Visual China Group via Getty Images)

Baidu je napravio računar koji će samovozeće automobile učiniti mnogo praktičnijim. Kineski tehnološki gigant predstavio je Apollo Computing Unit (ACU), koji su nazvali prvim računarom za autonomnu vožnju koji je spreman za masovnu porizvodnju i za upotrebu na ulici. Sistem je sposoban da obradi ogromnu količinu podataka u realnom vremenu, sa pet kamera i 12 ultrasoničnih radara.

Pratite Balkan IT i putem Vibera!

Računar je zasnovan na Xilinx procesorima i mikrokontrolerima koje je proizveo Infineon. ACU će se uskoro naći u realnoj primeni. On će biti dostupan na Apollo Valet Parking sistemu i prvo će se upotrebljavati da automatski preuzme vozilo i parkira ga na slobodnom mestu, bez potrebe za vozačem. Očekuje se da će se ta primena započeti u drugoj polovini 2020. godine, a ideja je da se smanji kontakt između ljudi na parkinzima i da ni jedna druga osoba ne dira automobil.

Steam započinje borbu protiv onih koji koriste VPN da bi jeftinije kupili igre

Baidu nije jedina kompanija koja razvija self-driving računare. Nvidia je sklopila dogovor sa GM-om, Toyota-om i drugim velikim proizvođačima, ali se još ne zna kada će njihov računar on biti dostupan na tržištu.

Microsoft Defender počeo označavati CCleaner kao nepoželjnu aplikaciju

(pcpress)