Home Telefoni Korisnici Samsung Galaxy Fold prijavljuju kvarove poslije samo jednog ili dva dana...

Korisnici Samsung Galaxy Fold prijavljuju kvarove poslije samo jednog ili dva dana korištenja telefona

Jedan od najzanimljivijih telefona koji se pojavio u posljednje vrijeme, preklopni Galaxy Fold, uskoro bi trebao stići u ruke prvih kupaca koji su za njega spremni izdvojiti oko dvije hiljade dolara. Prije zvaničnog lansiranja pojavile su se informacije kako je uređaj već rasprodan, a Samsung je predprodukcijske verzije poslao određenim testerima, influencerima i medijima kako bi odradili svoje recenzije. Uprkos tome što je ranije objavljeno kako se njegov ekran može saviti i 200 hiljada puta, pojedincima je Galaxy Fold zakazao već nakon jednog ili dva dana korištenja.

Prvi video Samsung Galaxy Fold telefona prikazuje prvu manu

Osnovni problem, lako je pretpostaviti, predstavlja mehanizam koji omogućava savijanje ekrana i preklop ugrađen unutar panela. Isti je kod nekih, jednostavno pruzrokovao gašenje dijela ekrana, pojavu mrtvih redova i kolona na ekranu, kao i potpuni prestanak funkcionisanja panela.

Ono što je dodatno zbunilo prve korisnike jeste činjenica da Galaxy Fold dolazi sa zaštitnom folijom na glavnom ekranu koju se ne smije skidati. Oni koji su je skinuli vrlo brzo su zauzvrat dobili nefunkcionalan ekran. Ali probleme su imali i oni koji zaštitu nisu skidali.

Pojava kvarenja ovog telefona nakon kratkog vremena dobila je, kao i druge slične afere, svoj “gate” naziv, pa je sada na društvenim mrežama moguće pratiti pod nazivom #FoldGate. Iz Samsunga su se u međuvremenu zvanično oglasili i naveli da je manji broj uzoraka Galaxy Folda poslan medijima, te kako su primili izvještaje o problemima sa ekranom. Najavljuju i kako će detaljno pregledati problematične uređaje i istražiti što je uzrok kvarovima.

U nastavku prenosimo nekoliko primjera nefunkcionalnih modela direktno s Twittera onih koji su ih dobili na testiranje:

(bug)