Home Ostalo MediaTek Dimensity 820 donosi Dual 5G mogućnost povezivanja

MediaTek Dimensity 820 donosi Dual 5G mogućnost povezivanja

MediaTek odavno nije budžetski proizvođač čipseta kao nekada, a sada želi da 5G konekciju načini široko dostupnom i na telefonima koji ne spadaju u premijum klasu, preko svog Dimensity 820 procesora.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera? Kliknite ovdje i pridružite nam se!

Dimensity 820 nudi tehnologiju koja omogućava poboljšanu i fluidnu pokrivenost 5G oblasti, brže preuzimanje podataka, dual-SIM tehnologiju, koa i voice over new radio (VoNR) koja predstavlja 5G ekvivalent VoLTE tehnologiji. Drugim rečima, Dimensity 820 čipset ima neke od najnaprednijih sub-6Ghz 5G tehnologija za Aziju, Severnu Ameriku i Evropu, a sve je to ugrađeno u procesor iz srednjeg segmenta.

Oppo naglasio da opcija brzog punjenja brže degradira baterije

Čipset koristi četiri Arm Cortex-A76 jezgra sa taktom do 2.6GHz, zajedno sa četiri 2.0GHz Cortex-A55 jezgra i uz petojezgrani Arm Mali-G57 GPU. Prisutan je MediaTek APU 3.0 AI za obradu prepoznavanja preko crta lica i druge funkcije, kao i 4K HDR snimanje videa i reprodukciju HDR10+ sadržaja. Čipset podržava 80MP kamere i 120Hz displeje, kao o poboljšane gejming performanse uz MediaTek HyperEngine 2.0.

OnePlus 8 Pro telefon vidi kroz odjeću i plastiku

MediaTek Dimensity 820 čipset deluje kao veoma sposoban procesor sa 5G tehnologijama. Kompanija nije objavila datum pojavljivanja čipseta, a očekuje se na telefonima proizvođača kao što su Xiaomi, Oppo i Motorola.

(benchmark)