Home Ostalo MediaTek se uključuje u 6G utrku

MediaTek se uključuje u 6G utrku

Čini se da je ubrzani razvoj 5G mreže u svetu iznenadio mnoge u svetu tehnologije. Međutim, velike kompanije potrudiće se da 6G dočekaju spremne. Kada je u pitanju razvoj 5G infrastrukture, Kina je uveliko prestigla ostatak sveta.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Sa druge strane, iako možda nećemo imati komercijalno predstavljanje 6G mreže pre 2030. godine, sve velike svetske kompanije odlučile su da već krenu u istraživanje ovog sledećeg poglavlja tehnologije. Tako Samsung, Huawei, Xiaomi, ali i mnoge američke kompanije uveliko rade na 6G razvoju.

Google Messages aplikacija dobija opcije rezervisane za chat programe

Sada se čini i da se tajvanska kompanija MediaTek priključuje ovom spisku. MediaTek se zanačajno više bavi proizvodnjom procesora koji podržavaju 5G, nego što je to bio slučaj ranije, u razvojnoj fazi 4G mreže. Dimensity 5G serija procesora prilično se dobro prodaje i izbor je mnogih proizvođača. Upravo na krilima trenutnog uspeha, ova kompanija već pravi zalog za budućnost i sprema se za dolazak 6G mreže.

Apple odbio, Nvidia zainteresovana za kupovinu ARM-a

Kako prenosi portal Giz China, jedna od ključnih stvari za ovo istraživanje je to što MediaTek usko sarađuje sa finskim gigantom, što će reći sa kompanijom Nokia. Nokia je poznata po tome što uveliko već proizvodi 5G bazne stanice, pa će njihovo iskustvo biti dragoceno i za istraživanje 6G mreže.

Zli ljudi otkrili novi način da vam unište telefon, ovaj put putem punjača

Međutim, iako im je krajnji cilj isti, planovi upotrebe su im različiti: dok će se Mediatek bazirati na pravljenju 6G čipseta za mobilne telefone, Nokia će želeti da bolje istaži sve mogućnosti za pravljenje 6G infrastrukture i ostale opreme. Ovo je samo razlog više da dve kompanije mogu usko da sarađuju – ne postoj konflikt interesa.

Google sa Androidom 11 postavlja granicu na preko 2 GB RAM-a

(tehnopolis)