Home Windows Windows PC Microsoft izjavio da je automatska instalacija Office PWA aplikacija bila bug

Microsoft izjavio da je automatska instalacija Office PWA aplikacija bila bug

Ranije smo pisali o tome da Microsoft prinudnim resetom računara, automatski instalira Office PWA. Danas kompanija kaže da je to bar delimično bug – i da će zaustaviti „migraciju“ koja je dovela web aplikacije u vaš „Start“ meni.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Prvobitno, Microsoft kaže za The Verge, ideja je bila da se bilo koja web lokacija koju ste pinovali u  Start meni pokrene u programu Microsoft Edge i jednostavno je nameravala da te prečice sada učini vidljivijim. Ali – u onome što Microsoft naziva bug-om – promena je takođe pretvorila postojeće Microsoft Office shortcuts u PWA web aplikacije. To je nešto što obično možete da uradite iz Edge browsera, ali ne i nešto što bi se dogodilo samo po sebi.

Microsoft bez pitanja instalira PWA verzije Word, Excel, PowerPoint i Outlook aplikacija na Windows 10 računare

Microsoft kaže da je zapravo pinovao Office prečice za meni „Start“ od maja 2019. Ono zbog čega su se korisnici zabrinuli je sledeće:

  • Zašto je Microsoft koristio Start meni za besplatno oglašavanje svojih Office proizvoda?
  • Zašto ovi shortcuts pokreću Microsoft Edge, umesto da poštuju zadati izbor browsera svakog korisnika?
  • Zašto Microsoft veruje da uopšte ima pravo na prinudni restart računara? Šta je bilo toliko kritično u vezi sa ovom ispravkom da bi se to isplatilo?

Preuzmite Windows 10 20H2 (Oktobar 2020) nadogradnju

Microsoft je očigledno shvatio da postoji nezadovoljstvo i na to reaguje danas. Ali nije jasno da li će se nešto promeniti kao rezultat. Microsoft i dalje oglašava sopstvene aplikacije u vašem Start meniju, zajedno sa programima koje ste stvarno instalirali, daje im premium mesto bez ikakvog pitanja i dalje će se otvarati u sopstvenom Microsoft browseru Edge.

(pcoress)