Home Ostalo Najskuplja igra na svijetu košta 114.000 dolara

Najskuplja igra na svijetu košta 114.000 dolara

Tri i po decenije nakon objavljivanja, Super Mario Bros. i dalje obara rekorde. Jedna kopija igre, američke verzije iz 1985. godine prodata je na aukciji za 114.000 dolara. Time je sa trona skinuta druga kopija iste igre, koja je prošle godine prodata za 100.150 dolara, takođe na aukciji. Ovim je Super Mario Bros. potvrdio status najvrednije igre u istoriji.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Konkretan primerak igre ocenjen je sa 9,4 (od mogućih 10), što znači da se nalazi u gotovo perfektnom izdanju. Ona je i dalje zapečaćena u originalnom pakovanju. Visokoj ceni je doprinela i činjenica da se radi o prvoj verziji američke edicije koja je tokom vremena doživela nekoliko iteracija, kao i da je u pitanju pakovanje sa kartonskom vešalicom.

Najveći broj Windows 10 korisnika nema najnoviju verziju tog operativnog sistema

Ovakva pakovanja upotrebljavana su pre plastičnih kesica. Nintendo je ovo pakovanje koristio pre nego što je osnovao kompaniju u SAD-u, pa je to takođe čini retkom. Heritage Auctions, aukcijska kuća koja je prodala ovu igru navela je da je na cenu uticalo i to što se radi o najprodavanijoj igri za originalnu NES konzolu, kao i da je to začetak Super Mario Bros. serije igara.

BMW će uvesti pretplatu na napredne funkcije svojih automobila

Kupac ove igre je ostao anoniman, ali se sigurno radi o nekom bogatom kolekcionaru srednje generacije, koji je odrastao na igrama ovog tipa.

Ljudi koji vijesti konzumiraju sa društvenih mreža su skloniji teorijama zavjere

(pcpress)