Home Telefoni Nokia 8.3 stiže u Evropu

Nokia 8.3 stiže u Evropu

Nokia je svoj prvi 5G telefon objavila u martu, ali nij bilo poznato kada će kompanija početi sa prodajom uređaja. Prvobitno su se pojavile informacije da će Nokia 8.3 5G biti objavljen u Velikoj Britaniji i drugim delovima Evrope tokom jula.

Samsung patentirao nevjerovatan modul od 6 kamera za telefone

Sada se telefon pojavio na Amazonovom sajtu u Nemačkoj, što bi moglo ukazivati na to da uređaj uskoro stiže na evropska tržišta.

Nokia 8.3 na nemačkom Amazonu ima izlistane fotografije i informacije o uređaju, a li još nije dostupan u prodaji. Telefon bi na većini tržišta u Evropi trebalo da košta 600 evra (500 funti u Velikoj Britaniji).

Samsung bi mogao proizvoditi čipove za Huawei

Glavne karakteristike telefona uključuju 6.81-inčni LCD ekran, sa punch-hole otvorom za  selfi 24MP kameru. Glavni sistem od četiri kamere čine 64MP glavni senzor sa Zeiss optikom, 12MP ultraširoki, 2MP makro i 2MP senzor dubine.

Telefon pokreće Snapdragon 765G čipset, sa podrškom za 5G mreže. Biće dostupno 6GB ili 8GB RAM-a i 64GB ili 128GB skladišnog prostora. Čitač otiska prsta je integrisan u taster za paljenje a operativni sistem je Android 10.

Google integriše Meet u Gmail aplikacije

(benchmark)