Home Android Telefoni Nove fotografije i renderi Xiaomi Mi 10 Ultra telefona prikazuju veliki modul...

Nove fotografije i renderi Xiaomi Mi 10 Ultra telefona prikazuju veliki modul kamere

Moderni telefoni visoke i premium klase su sadržali jednu veliku prednost nad svojim jeftinijim rođacima, kvalitet kamere jer telefoni više srednje klasa sada imaju više nego pristojnu bateriju, performanse i kvalitetne OLED ekrane.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Da bi se povećao kvalitet fotografija i vode snimka koji prave kamere telefona, potrebno je povećati veličinu senzora, jer veći senzor skuplja više svjetla i pojednostavljeno rečeno, tako kamera ima više informacija. Do sada je u veličini senzora prednjačio Huawei sa svojom P40 serijom telefona koja ima senzor veličine 1/1.28 inča, dok slijedeći naredni konkurent, Samsung Galaxy S20 Ultra koristi nešto manji senzor veličine 1/1.33 inča.

Xiaomi kopira Samsung i sprema Mi 10 Ultra telefon

Da će navedeni dvojac dobiti novog konkurenta u veličini senzora pokazuju renderi i fotografije budućeg Xiaomi Mi 10 Ultra (Mi 10 Pro Plus je navodno ime za tržište Kine) telefona koji će sudeći po navedenim fotografijama i renderima imati modul kamere koji zauzima skoro pa 1/4 zadnje strane telefona.

SAD najavljuje zabranu korištenja američkih aplikacija na svim kineskim uređajima

I dok se o kamerama zna samo da će imati 120x digitalni zoom, procurio je očekivani ostatak specifikacija u vidu Snapdragon 865+ čipseta, 8 ili 12 GB radne i 256 GB skladišne memorije te 16 GB radne i 512 GB skladišne memorije za Supreme Edition koji će navodno stići za transparentnom pozadinom. Ostatak specifikacija čini 6.6 inčni AMOLED ekran 1080p+ rezolucije, baterija od 4,500 mAh kao i potencijalno brzo punjenje od 120W.