Home Ostalo Novi Android zloćudni software se širi SMS porukama

Novi Android zloćudni software se širi SMS porukama

Korisnicima mobilnih telefona sa Android operativnim sistemom sada preti nova opasnost. Međutim, ovaj put nisu u pitanju zlonamerne aplikacije, već prevaranti koriste stare, dobre SMS poruke.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

U pitanju je zlonamerni softver koji se zove Fake Spy, a uglavnom je bio raširen po Južnoj Koreji i Japanu. Međutim, čini se da se sada širi i po Evropi.

LG navodno sprema telefon sa ekranom koji se može urolati

Omiljeni način hakera za širenje ovog zloćudnog programa jeste putem SMS poruka – najčešće su to poruke koje, navodno, šalje poštanska služba, i u njima piše da ste imali pošiljku koja nije mogla da vam bude isporučena jer nikoga nije bilo kod kuće.

Xiaomijev punjač od 120W prošao sertifikaciju

Tada se korisnik poziva da instalira novu poštansku aplikaciju, a baš ona donosi opasnost, zbog toga što ona, ukoliko se instalira, dobija pristup osetljivim podacima na telefonu, kao što su lozinke, kontakti, memorija, pa čak i podaci koji se nalaze u aplikacijama banaka.

Ljudi koji vijesti konzumiraju sa društvenih mreža su skloniji teorijama zavjere

Za sad, ovaj zlonamerni softver primećen je u Francuskoj, velikoj Britaniji i nemačkoj, ali kao što to obično biva, verovatno mu neće trebati mnogo vremena da se raširi i po ostatku kontinenta.

Samsung Galaxy M41 stiže sa baterijom od 6800mAh

Najbolje što možte da uradite kako biste se zaštitili, jeste da ne otvarate SMS poruke koje stižu od nepoznatih pošiljalaca i da ne instalirate aplikacije koje ne dolaze sa zvanične Play prodavnice, s obzirom na to da tu prolaze proveru bezbednosti.

Honor X10 Max telefon ima ekran veći od 7 inča

(tehnopolis)