Home Windows Windows PC Novo Windows 10 ažuriranje vam može donijeti probleme sa drajverima

Novo Windows 10 ažuriranje vam može donijeti probleme sa drajverima

Nevolje sa Windows 10 ažuriranjima nisu retkost, a najčešće pogađaju one koji ih preuzimaju odmah nakon što se pojave. Tako je i sa poslednjim update-om, sa kojim je stigao i niz starih i, kako tvrde korisnici, nefunkcionalnih drajvera, koji utiču na pojedine tipove hardvera.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Tako su neki korisnici dobili drajver update “INTEL – System“, a datum koji stoji korisnike vraća daleko unazad – čak u 1968, iako se radi o ažuriranju Windows 10 2004 koje se pojavilo u septembru 2020. godine. Ovakvih “propusta” je bilo i ranije, pa se u januaru 2018. raspravljalo o drajveru sa datumom 17. jul 1968. godine.

OnePlus ne planira predstaviti OnePlus 8T Pro telefon

Tom prilikom je moglo da se pročita da Intel(R) Chipset Device Software koristi neobične datume u ažuriranjima, te da je pomenuti 17. jul simboličan, budući da je Intel osnovan tog dana. Još jedan razlog za neobične datume jeste i taj što drajveri sa starijim datumima ne utiču na novije drajvere. Ovo bi moglo da bude objašnjenje i za novo Windows 10 ažuriranje, koje se našlo u okviru Optional Updates podešavanja, te je stiglo do uređaja koji nisu registrovani za Windows Insider program.

Sony obećava bolji ekran i selfi kameru za Xperia 1 III telefon

Drajveri služe da bi hardver uspešno komunicirao sa operativnim sistemom, te oni kojima je prošao rok mogu da utiču na rad uređaja. Budući da je ovo ažuriranje opciono, nije prvo na listi neophodnih ispravki, pa ostaje da se vidi da li se zaista radi o Intel tradiciji, ili pak o drajverima koji su stariji od većine svojih korisnika.

(pcpress)