Home Ostalo Pandora TV Box

Pandora TV Box

Pandora TV Box je još jedan Anroid uređaj za vaš TV, ali za razliku od prethodno najavljenih Ouya, GamePop i Project Mojo, ovo nije samo konzola za igranje već od vašeg televizora praktično pravi Android računar.

Pandora TV Box se postavlja na vaš LCD ili plazma TV i sa ugrađenom kamerom od 2 Mpix i mikrofonom ga pretvara u sredstvo za video chat. Za priključke se brinu čak 4 USB porta i slot za SD kartice, a pored Ethernet priključka posjeduje i ugrađenu karticu za wireleses 802.11n standard te Bluetooth.

Sve to pokreće Rokchip RK3066 dvojezgreni procesor na 1.2 GHz sa ugrađenom Mali 400 MP4 grafikom, 1 GB radne memorije i 8 GB prostora za smještaj aplikacija i podataka. Android 4.1.1 Jelly Bean je verzija Androida na kojem uređaj radi.

Kako je cijena Pandora TV Box-a oko 145 dolara, što je prilično više od drugih kineskih TV box uređaja, potrebno je napomenuti kako uz ovaj dolaze i gamepad kontroler za igru, čiji izgled je prekopiran sa Playstation 3 konzole te daljinski upravljač sa tzv. air-mouse opcijom (kursor na TV-u se pomjera pokretajem daljinskog upravljača po vazduhu).

[youtube id=”hoZOC17iaY4″ width=”600″ height=”350″]