Home Telefoni Potražnja pametnih telefona zabilježila značajan pad radi Korona virusa

Potražnja pametnih telefona zabilježila značajan pad radi Korona virusa

Pametni telefoni

Tržište pametnih telefona ove veljače zabilježava značajan pad u posljednjih nekoliko godina. Za primjer uzmimo veljaču 2019, godine kada je potražnja za pametnih telefonima iznosila visokih 99,2 milijuna primjeraka u odnosu veljaču 2020, godine kada potražnja iznosi 61,8 milijuna primjeraka.

Novi dizajn Facebooka uz „dark mode” dostupan svima

Navedena brojka predstavlja pad potražnje u postotcima od 38% odnosno pad od 37 milijuna jedinica. Sigurno ste i sami shvatili kako je razlog pada Korona virus. Ne samo kako je smanjena potražnja pametnih telefona nego je i smanjen proizvodni proces.

Prvi zvanični renderi Huawei P40 i P40 Pro telefona

Navedena posljednica mnoge ekonomske analitičare tjera da dobro razmisle odnosno da navode kako velika većina korisnika u naredno razdoblje neće posezati za kupovinom novih pametnih telefona, već će se zadržati na modelima koje sada posjeduju.

Sajt koji izračunava koliko dugo će vam potrajati zalihe toalet papira koje imate

Bez obzira na sve Korona se i dalje širi Svijetom a hoće li to sve skupa dovesti do poskupljenja narednih generacija pametnih telefona, ostaje za vidjeti.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!