Home Android Poznate specifikacije globalne verzije Honor 9X telefona

Poznate specifikacije globalne verzije Honor 9X telefona

Honor brend je u poslednjih nekoliko meseci predstavio više verzija Honor 9X telefona. Tu je model istog naziva za tržište Kine, koji je objavljen u avgustu, kao i Honor 9X Pro koji je objavljen u istom mesecu za isto tržište. Sada smo konačno dobili i globalnu verziju Honor 9X telefona.

Novi Honor 9X (globalni model) stiže sa Kirin 710F čipsetom, a konfigurisan je sa 4GB RAM-a i 64GB skladišnog prostora za osnovnu verziju, dok će neke regije dobiti i 6GB/128GB varijantu. U oba slučaja dostupan je microSD slot za proširenje skladišnog prostora.

Honor 9X karakteriše 48MP glavna kamera na poleđini, sa velikim 1/2″ senzorom, 8MP sekundarni senzor, kao i 2MP senzor dubine za bokeh snimke. Kako bi 6.59-inčni IPS LCD ekran ostao neprekinut, selfi kamera od 16MP je smeštena u pop-up mehanizam. Ekran ima 1080p+ rezoluciju i pokriva 91% prednje strane.

Telefon svoj 9X naziv zasniva na holografskom slovu “X” na poleđini, a koje se pomera naokolo u zavisnosti od odsjaja svetla. Telefon je dostupan u Midnight Black i Sapphire Blue varijantama.

Telefon na poleđini ima senzor otiska prsta, a Honor je prilično ponosan što je uređaj zadržao 3.5mm priuključak. Ovo USB-C port ostavlja slobodnim, tako da je slušanje muzike i punjenje telefona moguće u isto vreme. Baterija je kapaciteta 4000mAh i podržava punjenje od 10W.

Od starta, Honor 9X će koristiti EMUI 9.1, koji je zasnovan na Android 9 Pie i stiže sa punom podrškom za Google Play Services. Tu je i GPU Turbo 3.0, koji obećava tečan gejmplej u igrama kao što su PUBG, Vainglory, Arena of Valor, NBA 2K18 i druge.

Ostaje da Honor objavi gde, kada i po kojoj ceni će tačno internacionalna verzija Honor 9X telefona biti dostupna.

(benchmark)