Home Ostalo Procurili podaci preko 100,000 korisnika Razer opreme

Procurili podaci preko 100,000 korisnika Razer opreme

Bezbednosni ekspert Volodymyr Diachenko otkrio je u avgustu propust koji je na hiljade Razer korisnika učinio osetljivim na napade, a zbog toga što su privatni podaci postali javni.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Problem je nastao kada su procurele informacije o proizvodima koje su korisnici kupovali, te njihove mejl i fizičke adrese, brojevi telefona. Utešno je što se među ugroženim podacima nisu našli brojevi kreditnih kartica, s obzirom da su procurele informacije mogle da se nađu prostim pretraživanjem interneta. Ugroženo je preko sto hiljada korisnika, a do problema je došlo zbog loše konfiguracije na jednom od servera. Razer je u saopštenju istakao da je upoznat sa problemom, te da nisu ugroženi najosetljiviji podaci poput lozinki i brojeva kreditnih kartica.

Američka carina se osramotila zaplijenom “krivotvorenih Apple AirPods” slušalica

Problem na serveru je saniran tek 9. septembra, a korisnicima se preporučuje da sva pitanja pošalju na DPO@razer.com. Eksperti ističu da su ovakva curenja podataka ozbiljna, budući da napadači koriste podatke poput ovih koji su procureli u Razer incidentu, a najviše u phishing napadima koji zbog ukradenih informacija postaju uverljiviji i efikasniji. Zahvaljujući detaljnim podacima o obavljenim kupovinama hakeri lako mogu da imitiraju zaposlene u Razeru, te korisnike prevare da otkriju svoje lozinke i podatke o platnim karticama.

Samsung Galaxy S30 serija bi trebala imati dvije telefoto kamere

(pcpress)