Home Ostalo Sistem Prve informacije o Qualcomm Snapdragon Wear 3300 čipsetu

Prve informacije o Qualcomm Snapdragon Wear 3300 čipsetu

Jedan od korisnika odnosno članova internetske stranice XDA s korisničkim imenom arte97 objavio je informacije o novom Qualcommovom čipu za pametne satove prvenstveno bazirane na operativnom sustavu Wear OS.

Korisnik je uređaj s kodnim imenom SDW3300 pronašao unutar foruma Aurora Code na kojem Qualcomm obično objavljuje izvorni kod za Linux kernel.

Budući čip zvao bi se Snapdragon Wear 3300 (poznat i kao Snapdragon Wear 429) te bi se bazirao na 12-nanometarskoj mobilnoj platformi Snapdragon 439 koja sadrži četiri ARM Cortex-A53 CPU jezgra na taktu od 1,95 GHz te još četiri ARM Cortex-A53 CPU jezgra na taktu od 1,45 GHz. Uz novi čip veže se i 1 GB LPDDR3 RAM-a i 8 GB za skladištenje podataka.

Prethodnik ovog čipa, aktuelni Snapdragon 3100 predstavljen je u septembru prošle godine i zasniva se na 28-megapikselnom proizvodnom procesu te sadrži četiri ARM Cortex-A7 CPU jezgra na maksimalnom taktu od 1,2 GHz. Ukoliko se informacija XDA-ova korisnika pokaže istinitom od novog čipa valja očekivati značajno poboljšane performanse te bolju energetsku efikasnost.

(bug)