Home Ostalo Sistem Radnu beta verziju Android P će dobiti veći broj telefona nego prošlogodišnju...

Radnu beta verziju Android P će dobiti veći broj telefona nego prošlogodišnju Android Pie betu

Tokom prošlogodišnje Google I/O konferencije, kompanija je objavila da Android P beta neće biti dostupna samo na Pixel liniji telefona, već i na selektovanim uređajima drugih proizvođača. Project Treble je imao veliku ulogu u ovome, a tokom 2019. godine se očekuju još bolji rezultati – više kompanija će biti deo Android Q bete.

Googler Iliyan Malchev, iz Project Treble tima, je za Android Developers Backstage podkast istakao da je broj kompanija koje učestvuju u beti značajno veći za dolazeću verziju Androida. On nije pomenuo konkretan broj, ali bi to trebalo da bude više od prošlogodišnje sedmorke (Essential, Nokia, OnePlus, Oppo, Sony, Vivo i Xiaomi).

Proći će nekoliko meseci dok ne saznano ko će se još pridružiti ovoj grupi proizvođača. Očekuje se da bi to mogli biti proizođači Android One telefona (španski BQ, turski General Mobile, LG i Moto). Možda će im se priključiti i Redmi i Poco kao zasebni delovi Xiaomi ponude. Da li će im se pridružiti velikani, poput Samsunga, Huweija ili možda čak i LG uređaja koji nisu u Android One programu, još uvek je pod znakom pitanja.

(benchmark)