Home Ostalo Samsung navodno razvija ekran sa gustinom od 1000 ppi

Samsung navodno razvija ekran sa gustinom od 1000 ppi

Da li ste se ikad zapitali zašto čak i u današnje vreme većina ekrana pametnih telefona ima tendenciju da premaši QHD ili QHD + rezoluciju? 4K displeji su već uobičajeni na monitorima i televizorima, pa zašto ne bi bili i na pametnim telefonima, zar ne?

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Prema izveštajima iz Koreje, čini se da bi Samsung Display mogao raditi na novoj tehnologiji ekrana koja bi im omogućila da kreiraju OLED panele koji bi imali gustinu piksela od 1.000 ppi. Da biste dobili neki bliži kontekst, većina ekrana telefona ima gustinu piksela od oko 400-500 ppi, poput Samsung Galaxy S21 Ultra koji ima gustinu piksela od oko 515 ppi. Za one manje ušućene, gustina piksela se odnosi na to koliko se piksela ugura u ekran određene veličine, pa bi 1-inčni ekran rezolucije 720p imao veću gustinu u poređenju sa 6-inčnim ekranom iste rezolucije.

Pojavili se novi i detaljniji renderi Huawei P50 telefona

Veća gustina obično znači da bi slike i tekst bili oštriji, ali moramo da se zapitamo, da li je to bitno nakon određene tačke? Da li ljudsko oko može da razlikuje razliku iznad određene gustine piksela? Pored izrade ekrana sa 1.000 ppi, izveštaj dalje tvrdi da će Samsungova buduća tehnologija ekrana takođe biti oko 10 puta brža od one koja je trenutno dostupna. Moguće je da bi Samsung mogao da razvija ovu tehnologiju za VR umesto za pametne telefone, ali s obzirom da se kaže da će se ova tehnologija ekrana pojaviti tek 2024. godine, još ćemo malo morati da se strpimo da i to vidimo.

Od juna Google Photos gasi neograničeno besplatano skladištenje fotografija

(benchmark)