Home Ostalo Snapdragon 480 bi trebao donijeti moderne mogućnosti povezivanja u budžetsku klasu telefona

Snapdragon 480 bi trebao donijeti moderne mogućnosti povezivanja u budžetsku klasu telefona

Qualcomm je i zvanično najavio Snapdragon 480 – najnoviji procesor sa 5G mogućnostima i prvi iz Snapdragon 4 serije koji će omogućavati rad budžetskih Android 5G telefona. Radi se o uređajima koji bi trebalo da imaju pristupačnije cene od svih dosadašnjih Qualcomm 5G projekata.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Novi Snapdragon je testiran još na događaju IFA 2020, ali poslednja najava donosi prve prave detalje o procesoru. Tako se saznalo da Snapdragon 480 ima integrisani Snapdragon X51 modem sa podrškom za mmWave i sub-6GHz mreže. Ovaj potez bi mogao da bude jedan od najvažnijih koraka u nastojanju da 5G mreža postane pristupačnija, te što pre stigne do velikog broja korisnika širom sveta.

Pojavili se renderi Xiaomi Mi 11 Pro telefona

Većina 5G telefona trenutno košta više od 500 dolara, te je tehnologija dostupna samo u okviru premijum uređaja. Snapdragon 4 serija bi to mogla da promeni, budući da Qualcomm radi na tome da proizvođači 5G tehnologiju mogu da uključe i u svoje budžetske proizvode koji koštaju od 125 do 200 dolara. To znači da bi 2021. mogla da postane godina pristupačnih 5G telefona, a zahvaljujući Snapdragon 480 procesoru.

Vivo X60 će imati gimbal i Carl Zeiss optiku na glavnoj kameri

Snapdragon 480 nije zanimljiva samo zbog 5G tehnologije, već se radi o proizvodu koji će značajno poboljšati performanse uređaja na kojima se bude našao.

Xiaomi sprema Pocophone F2 telefon

(pcpress)