Home Ostalo Sony sprema AI bot-a koji će igrati igre umjesto igrača

Sony sprema AI bot-a koji će igrati igre umjesto igrača

Kompanija Sony je nedavno objavila novi patent, a u pitanju je AI tehnologija za gejmere. Naime, novi sistem „posmatra“ korisnike dok igraju svoje omiljene video igre, s ciljem da nauči  poteze koje najčešće koriste.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Drugim rečima – u pitanju je bot koji može da igra jednako kao i korisnik koji ga obučava. Profil ovog AI bota počinje sa setom ponašanja koja su uobičajena za mnoge gejmere, a tome se kasnije dodaju druge osobine o kojima AI saznaje dok posmatra određenog igrača. Na osnovu toga bot tokom igre može da donosi iste odluke kao ljudski igrač kojeg je pratio, a glavni cilj je što detaljniji AI profil i bot koji može da igra jednako dobro (ili loše) kao njegov vlasnik.

Nakon što je Turska zabranila kriptovalute, vlasnik najveće mjenjačnice pobjegao sa 2 milijarde dolara

Nakon što se obuka završi, igrač igru u svakom trenutku može da prepusti botu, što je korisno ako je prinuđen da napravi pauzu, a ne želi da prekida nivo. Patent pored toga opisuje i situacije u kojima AI asistira, pa tako može da bude od velike koristi tokom prelaska kompleksnih nivoa neke igre. Neki ovu novinu tumače kao korak ka gejming distopiji u kojoj će igra biti u rukama botova, dok je drugi vide kao korisno pomagalo. Ipak, nije do kraja jasno zašto bi neko želeo da se igra odvija bez njegovog/njenog prisustva.

Pojavio se video koji prikazuje render Huawei P50 Pro telefona

(pcpress)