Home Ostalo Sistem Stiže posebna verzija Androida O za budžetske telefone

Stiže posebna verzija Androida O za budžetske telefone

1712
0
SHARE

Google je tokom svoje I/O konferencije za developere mnoge iznenadio objavom nove platforme namenjene budžetskim telefonima. Android O je dizajniran  i usmeren ka korisnicima koji imaju limitiranu konekciju i protok podataka, kao i manje od 1GB memorije (512MB je limit).

Suštinski, u pitanju je Android O verzija operativnog sistema, koja je optimizovana da tečno radi na uređajima iz donjeg segmenta. Google će pored optimizacije memorije, optimizovati i aplikacije za Android Go. Na primer, Chrome će podrazumevano imati ugrađen Data Saver, dok će YouTube Go biti lakša verzija popularne aplikacije i prikazivaće tačnu količinu podataka koja se troši pri pregledu video snimaka. Play Store, koji stigne na budžetske uređaje će takođe biti modifikovan, sa kompletnim katalogom aplikacija iz normalnog Store-a, ali sa aplikacijama koje su optimnizovane za uređaje iz donjeg segmenta.

Počevši od Android O verzije, svaka buduća verzija Androida će imati i Go konfiguraciju. Uređaji sa instaliranom Android Go platformom se očekuju tokom 2018. godine.

(benchmark)