Home Ostalo Windows PC Streamer dobio milion dolara za promociju igre

Streamer dobio milion dolara za promociju igre

Koliko vrijedi nekoliko sati igranja video igara i nekoliko tvitova o tom? Milion dolara ako se zovete Tyler Blevins, milijunima poznatiji kao Ninja – najpraćeniji igrač video igara u svijetu.

Blevins je bio jedan od nekoliko odabranih profesionalaca s velikim brojem fanova koje je Electronic Arts odabrao za promociju svoje najnovije igre, Apex Legends.

27-godišnjak, koji je poznat i po čestim promjenama boje kose, o novoj igri Respawn Entertainmenta tvitao je 5. februara, te je zaigrao pred svojih više od 13 miliona pratilaca na streaming platformi Twitch. Za to, plaćeno mu je oko milion dolara, otkrio je izvor za Reuters.

Iznos je to koji reflektuje sve veću borbu za dominaciju u žanru battle royale, nakon što je megapopularni Fortnite prisilio velike izdavače poput Electronic Artsa da se u njemu oprobaju.

Predstavnici Electronic Artsa odbili su komentarisati iznose, ali potvrdili su da su angažovali i poljsko-kanadskog streamera Shrouda, koji ima gotovo 6 milijuna pratilaca na Twitchu te još neke druge, sa svih strana svijeta.

Cijena dionica EA-a i tržišna vrijednost porasli su 16 posto ili 4 milijarde dolara, u tri dana nakon lansiranja Apex Legendsa, a mjesec dana kasnije igra ima 50 miliona korisnika, četvrtinu Fortniteovih 200 miliona.

(index)