Home Ostalo Gadgeti Tesla navodno sprema pametni sat

Tesla navodno sprema pametni sat

Šef Tesle Elon Musk dosad je pokazao kako je moguće baviti se proizvodnjom električnog automobila za široke mase, ali i pametnim marketingom i igrom riječi stvoriti velika iščekivanja među obožavateljima. Poznato je da Musk prati što kupci Teslinih vozila komentarišu, predlažu i žele u svojim vozilima te im često te i takve želje ispunjava u nekoj od sljedećih verzija.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Ali čini se kako su u Tesli odlučili baciti oko i izvan automobila. Prema podacima iz prijave koju objavila američka Federalna komisija za komunikacije (FCC), Tesla svoje prste ima i u razvoju pametnog sata.

Zašto je zabrana WeChat aplikacije daleko važnije nego zabrana TikTok-a

Iako bi to moglo na prvi pogled izgledati čudno, treba imati na umu da vlasnici Teslinih vozila svojim pametnim telefonom i aplikacijom mogu upravljati brojnim mogućnostima, pa i samim automobilom. Pa zašto onda to isto ne bi mogli raditi i svojim satom?

SAD najavljuje zabranu korištenja američkih aplikacija na svim kineskim uređajima

Šta tačno u Tesli planiraju, još nije poznato jer je u prijavi FCC-u navedeno kako bi otkrivanje tih podataka moglo konkurentima dati prednost nad Teslom. Zanimljivo je ipak da Tesla nije glavni podnosilac prijave. Ta je čast pripala norveškoj kopaniji Xplora Technologies koja razvija pametne satove za djecu, a kao dodatni partner u cijelom poslu navedena je kineska kompanija Shenzen BALUN Technology Co.

Zašto je zabrana WeChat aplikacije daleko važnije nego zabrana TikTok-a

Jedina informacija koja nešto više otkriva je u rečenici o dizajnu: “…s obzirom na to da se ovaj dizajn kreira za buduće tehnološke proizvode koji će biti razvijeni…”. Planira li, dakle, Tesla ozbiljno ući na tržište pametnih satova? Za sada možemo samo nagađati. Barem dok iz Tesle ne odluče otkriti više pojedinosti.

(zimo)