Home Ostalo Električna i Autonomna Vozila Tesla sprema redizajn Modela S i Modela X

Tesla sprema redizajn Modela S i Modela X

Tesla je svakako jedno od najrazvikanijih, a donekle i najkontraverznijih imena današnje auto industrije. Naime, Tesla je svakim danom sve veći i značajniji igrač, mnogi hvale ovog američkog proizvođača električnih automobila, ugledna imena kažu kako im je cilj dostići Teslu, ali veliki je i broj kritika na njegov račun.

U svakom slučaju Model S, X i 3, a uskoro i Y, su automobili koje se ne smije izostaviti u raspravi o električnim vozilima. Zato se postavlja pitanje što donosi njihova budućnost prije svega Modela S i X koji su već neko vrijeme dostupni kupcima.

Na osnovu navodnih insajderskih izvještaja sastavljen je popis promjena koja će donijeti nasljednici trenutnih predvodnika Ttesline ponude. Prije svega očekuje se kako će njihova cijena narasti, a to će biti opravdano višom kvalitetom izrade, bogatijom i naprednijom opremom te naprednijim električnim pogonskim sklopom, boljim performansama i autonomijom.

Osnovnu konfiguraciju će navodno činiti tri električna motora, jedan naprijed i dva nazad. Nove baterije će biti otpornije na ekstremne temerature, odnosno biće značajno unaprjeđen njihov sustav hlađenja. Model S će navodno nuditi autonomiju od oko ili nešto više od 650 km, a Model X do 650 km. Recimo i da bi baterije trebale podržavati brze punjače snage do 250 kW (V3 Superchargers).

Takođe, kupcima će biti ponuđeni detaljno dotjerani eksterijer i interijer. S jedna strane može se očekivati viša doza dinamičnosti i agresivnosti, a s druge minimalističko uređenje preuzeto iz Modela 3.

Za sada ove informacije nisu zvanično potvrđene, ali nadamo se da bi uskoro trebali saznati više. Prema nekim izvještajima detaljno osvježeni modeli bi trebali ući u proizvodnju već prije kraja ove godine.

(autonet)