Home Android Test kamera (još uvijek) aktuelnih premium telefona – april 2014

Test kamera (još uvijek) aktuelnih premium telefona – april 2014

Odlučili smo napraviti test kamera još uvijek aktuelnih premium telefona, ali ne baš onakav kakav ste očekivali. Konkretno, odlučili smo se u test, uključiti i posjetioce našeg portala.

Donosimo vam fotografije napravljene Google Nexus 5, HTC One M7, LG G2, Samsung Galaxy S4 i Sony Xperia Z1 telefonima pod istim uslovima i u roku od nekoliko sekundi razmaka. Ostavili smo automatska podešavanja i za kvalitet i za blic.

Pomenute fotografije su preimenovane u Telefon 1, 2, 3, itd, a skinute su EXIF informacije da se ne bi preko njih moglo pogoditi koje je koji telefon. Potrebno je da vi ne znajući koje je koji telefon ocjenite kvalitet fotografija, a nakon nekoliko dana, objevićemo koji telefon je pobjednik.

Da bi test bio zanimljiviji, dodali smo i Asus PadFone2 koji je premium uređaj sa početka 2013. godine te Huawei Ascend P6 koji je najbolje što velika kineska kompanija trenutno nudi. A kao reference smo postavili fotografije napravljene fotoaparatima poluprofesionalnim Nikon D200 iz 2007. godine i budžetskim Nikon Coolpix S630 iz 2009. godine.

Napravili smo 6 fotografija, Scena 1 panorama grada, Scena 2 fotografija cvijeta, Scena 3 fotografija na otvorenom, Scena 4 fotografija iz blizine, Scena 5 fotografija pod žutim CFL svjetlom, Scena 6 fotografija pod bijelim CFL svjetlom. Poslije svakog seta možete glasati za fotografiju koja je napravljena najkvalitetnijim uređajem po vašem mišljenju.

Pa da krenemo.

[yop_poll id=”13″]

[yop_poll id=”15″]

[yop_poll id=”16″]

[yop_poll id=”17″]

[yop_poll id=”18″]

[yop_poll id=”19″]

Glasanje ćemo ostaviti otvorenim nekoliko dana i objaviti rezultate koji je telefon najbolje ocjenjen, a koje fotografije su snimane kojim telefonom.

 test kamera premium telefon 2014 B