Home Ostalo Internet TikTok ne želi više biti Kineska tvrtka

TikTok ne želi više biti Kineska tvrtka

TikTok App

Sigurni smo kako ste posljednjih tjedana makar jednom čuli priču o tome kako su Američke vlasti „potužile” TikTok za špijunažu. Naravno sve je to slobodni smo reći usko povezano uz čitavu priču koja već duže vrijeme traje na relaciji Huawei-Trump, optužbe, špijunaža, strahovanje i tome slično. Zanimljivo je kako je sada i TikTok nit kriv nit dužan upleo u sve to ali naravno ne posve izravno, da ne bi ste krivo pomislili.

Vlasti SAD razmatraju opciju zabrane za TikTok

Kažimo kako je TikTok Kineska aplikacija odnosno njegovi osnivač je Kineska tvrtka Byte Dancer. Nemojmo zaboraviti reći kako planetarno popularan TikTok svoje urede ima na više lokacija širom Svijeta. Tako recimo urede možemo pronaći u Los Angelesu, New Yorku, Londonu, Dubaiju te Mumbaiju. Ne tako davno (od 1.6.2020) na čelnu poziciju TikToka došao je Kevin A. Mayer.

Pratite nas i putem: Viber grupa, Facebook stranica, Instagram profila, YouTube kanala i Discord servera

Za one filmske znalce ovo će ime biti itekako poznato jer se radi o čovjeku koji je donedavno bio glavno lice za Disney+ streaming servisa.

Kevin A. Mayer - CEO of TikTokKevin A. Mayer – CEO of TikTok

Upravo je Mayer kada je došao na mjesto CEO TikTok aplikacije došao je na ideju da se „sjedište” (koje još ne postoji) „premjesti” iz Kine u neki od navedenih ureda, odnosno gradova. Tako bi nestale sve prepreke i razlozi za optužbe kako TikTok služi za špijunažu Američkih građana te njihove izvršne vlasti. Jednostavno micanje od „crvene” Kine riješilo bi sve sumnje i razloge za upiranje prostom na TikTok.

TikTok

Indija je nedavno zabranila te blokirala korištenje TikTok aplikacije zbog nesuglasica oko granica s Kinom i Hong Kongom. Dok se iz TikToka nadaju kako će zabrana biti uskoro povučena. Samo prošle godine TikTok je uklonio više od 49 milijuna video-sadržaja koji se povezivao s političkim akontacijama, što je dobar pokazatelj kako TikTok odnosno njezino čelništvo vodi veliku obzirnost i brigu kada su takva načela u pitanju.

YouTube sprema napad na TikTok aplikaciju

Mayer navodi kako će njegovim dolaskom na čelno mjesto TikToka ova aplikacije okrenuti sve svoje smjernice ka tržištu, sadržaju i krajnjim korisnicima u suštini za koje je i stvorena.

Preuzmite TikTok: