Home Android Twitter korisnicima ne želi omogućiti uređivanje tweetova

Twitter korisnicima ne želi omogućiti uređivanje tweetova

Taster za izmenu tvitova je sigurno jedna od karakteristika koja se najviše zahteva od strane korisnika Twittera. Međutim, ova funkcija neće biti implementirana.

U video intervjuu za WIRED, CEO Twittera Jack Dorsey je odgovorio na pitanje jednog korisnika servisa (@taisydorres). On je potom na Twitteru, preko tvita, odgovorio da implementacija tastera za izmenu tvitova neće biti implementirana u skorije vreme, a možda i nikada.

Prema njegovim rečima, taster za izmenu tvitova se kosi sa kompletnim konceptom Twittera. “Započeli smo rad kao SMS, servis za slanje poruka. A kao što svi znate, jednom kada pošaljete tekst, ne možete ga povući. Želeli smo da sačuvamo ovu funkcionalnost, osećaj iz ranih dana”, istakao je Dorsey.

S druge strane, CEO Twittera nije u obzir uzeo da većina drugih društvenih mreža (kao što je najveći konkurent Facebook) omogućavaju da se pored deljenja sadržaja drugih korisnika, on i menja. Ukoliko je to moguće kod drugih servisa, sigurno je da istu funkciju može da implementira i Twitter.

(benchmark)