Home Ostalo Električna i Autonomna Vozila VW se plaši da ne prođe kao Nokia

VW se plaši da ne prođe kao Nokia

Glavni direktor Herbert Dis misli da VW ulazi u vrlo izazovna vremena u kojima mora da transformiše ključne kompetencije kao temelj biznisa iz industrijskih prema softverskim.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Dis je svestan da će VW izbaciti ceo niz novih modela električnih vozila, ali zaostaju za Teslom. Ključni izazov VW-a jeste kako u ogromnim proizvodnim kapacitetima iznova osmisliti koncept automobila koji bi trebalo da postane softversko rešenje na točkovima.

Xiaomi dizajn kamere u stilu Galaxy K telefona donosi drastično bolje performanse

Herbert Dis, koji vodi vojsku od 635.000 zaposlenih Folksvagena uveren je kako sve kompanije koje u proizvodnji automobila potcene tehnološke promene mogu da završe kao što je završila Nokija, nekada dominantni proizvođač mobilnih telefona. Nokija je verovatno dobar primer kako se promena može dogoditi, a ako nisi dovoljno brz, nećeš preživeti‘, poručuje Dis. Inače, on procenjuje kako je kompanija sada bolje pripremljena za izazove pandemije nego u prvom talasu.

Test brzine: Apple iPhone 12 Pro protiv Samsung Galaxy Note20 Ultra

Sami dnevno mogu da naprave 2000 testiranja, tako da veruje kako unutar kompanije imaju vrlo dobru epidemiološku kontrolu. Govoreći o američkim izborima, Dis je utvrdio da bi pobeda demokratskog kandidata Bajdena bila više u skladu sa svetskom strategijom VW-a kojoj je cilj da se bori protiv klimatskih promena i fokusira na proizvodnju e-vozila.

Naredne godine, snaga punjenja telefona prelazi 200W

Ali isto tako je naglasio kako su s Trampovom administracijom proteklih godina uspostavili odnos međusobnog poverenja. Dis je uveren kako će klimatske promene dugoročno biti puno veći izazov od koronavirusa. Trenutno Folksvagen povećava kapacitete baterija te prilagođava cele fabrike proizvodnji električnih vozila. Poseban proces je trening ljudi za proizvodnju e-vozila.

Google tvrdi da Pixel 5 telefoni nemaju problem sa kvalitetom izrade

Auto postaje sve više softverska sprava koja skuplja ogroman broj podataka te uz pomoć veštačke inteligencije stvara znanje o vozaču, uslovima na putu i sigurnosti, te unapređuje način kako se mašina ponaša na putu“, objasnio je Dis, kojem je ključna dilema hoće li da isporučuje “školjku” sprave ili kompletnu mašinu opremljenu kompjuterom i povezanu sa internetom.

Xiaomi sprema telefon sa Snapdragon 875 čipsetom

Treba nam sopstveni operativni sistem‘, poručuje šef VW-a koji želi da poveže VW-ov automobil budućnosti u cloud.

(novachr)