Home Android Aplikacije WhatsApp-om kruže poruke koje mogu blokirati aplikaciju

WhatsApp-om kruže poruke koje mogu blokirati aplikaciju

Nije prvi put da WhatsAppom kruže poruke koje se često nazivaju “bombama” jer blokiraju samu aplikaciju i uzrokuju probleme korisnicima. Naime, takve “bombe” zapravo su poruke u kojima se nalazi niz naizgled nasumičnih znakova koje aplikacija ne može protumačiti, ulazi u petlju i ruši se.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ponekad WhatsApp uopće ne može pročitati i prikazati poruku, jer je struktura same poruke čudna, objavili su iz WABetaInfo, bloga koji sustavno prati što se događa s WhatsAppom.

Samsung, LG i SK Hyunix prestaju isporučivati komponente za Huawei telefone

Ako do toga dođe, korisniku ne preostaje ništa drugo do brisanja WhatsAppa s pametnog telefona i ponovne instalacije. Problem je što u takvim situacijama često dolazi do gubitka cijelog tog chata, što je za neke korisnike velik problem.

Finalna verzija Android 11 operativnog sistema počela stizati na podržane korisničke telefone

Olakšavajuća okolnost može biti samo ako je korisnik ulogovan u WhatsApp web aplikaciju, koja omogućava slanje WhatsApp poruka s računara. Naime, takve “bombe” nemaju uticaj na web verziju WhatsAppa pa je moguće jednostavno obrisati spornu poruku i nastaviti koristiti aplikaciju i na pametnom telefonu.

Na listi 10 najprodavanijih telefona u prvih 6 mjeseci 2020. godine, nalaze se samo 3 proizvođača

Kako bi spriječili da do rušenja aplikacije uopće dođe, korisnici trebaju onemogućiti primanje poruka od nepoznatih kontakata. U samoj aplikaciji potrebno je otići u Settings, pronaći opciju Privacy i promijeniti postavke za grupe iz Everyone u My contacts only.

Pored Androida 11, stigao je i Android 11 Go

U WhatsAppu priznaju kako znaju za postojanje takvih “bombi” te kako rade na implementaciji zakrpe koja bi trebala spriječiti rušenje aplikacije u slučaju primanja sporne poruke. Ali kao sa svim ostalim, biće potrebno nešto vremena da zakrpa postane dostupna svim korisnicima.

(zimo)