Home Ostalo Zbog COVID-19 pandemije, korisnici mobilnih telefona prave više glasovnih poziva

Zbog COVID-19 pandemije, korisnici mobilnih telefona prave više glasovnih poziva

Domaći saobraćaj u mobilnoj telefoniji u prvim danima od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji, 15. marta, naglo je skočio i bio je veći za oko 30 odsto, kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i navode da su operateri u ovom periodu bili izuzetno opterećeni i da zato već traže prodaju spektra za nove servise.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pomoćnica ministra Irini Reljin je rekla za Tanjug da je ukupan govorni saobraćaj povećan, jer su mnogi prešli na rad od kuće i na održavanje onlajn sastanaka i konferencijskih veza putem mobilnog telefona. “U prva dva, tri dana vanrednog stanja zabeležen je veliki skok. Operateri su se našli u situaciji da rade na granici kapaciteta. Za vreme vanrednog stanja dodatno su radili na povećanju sopstvenog kapaciteta i povećali su mogućnosti za govorni saobraćaj”, objašnjava Reljin.

Google predstavio Pixel 4a telefon

Samsung Galaxy S20 Fan Edition stiže sa Snapdragon čipsetom

Saobraćaj u prenosu podataka internetom je, kaže, takođe bio preopterećen, i navodi da su tri operatera u Srbiji obezbedila besplatan prenos podataka za oko 900.000 učenika osnovnih i srednjih škola. Reljin je rekla da su i govorni saobraćaj i prenos podataka vrlo promenljive kategorije koje se u kratkom vremenskom intevalu brzo menjaju, te da su operateri morali da povećavaju svoje kapacitete, a kako se ne bi gubilo na kvalitetu usluge.

Pojavili se prvi renderi Huawei Mate 40 Pro telefona

Facebook uvodi program provjere istinitosti sadržaja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji

Da li i vi mnogo više koristite telefon od kada je počela pandemija koronavirusa? Pišite nam u komentarima.