Home Android Značenje uobičajenih Google Play Store grešaka

Značenje uobičajenih Google Play Store grešaka

Dugogodišnji korisnici Android-a sigurno znaju da Google Play prodavnica može biti ponekad nepouzdana. To se rijetko dešava, ali kada se desi, može dovesti do zabune sa svim onim kriptičnim kodovima grešaka koje se pojavljuju kada nešto krene naopako. Član XDA-Developers zajednice, mohamedrashad, je takođe vjerovatno bio prilično frustriran ovim. On je sastavio dugačak spisak sa kodovima grešaka Google Play prodavnice, zajedno sa njihovim značenjima i načinom rješavanja.

Error 929, na primjer, je jedan uobičajen. Primjetili smo da bi do ove greške moglo doći ako je vaš telefon u stanju mirovanja, a u isto vrijeme pokušate da instalirate aplikaciju sa svog računara preko Play Store web sajta. Ova greška bi mogla nestati sama od sebe nakon nekog vremena, ali ponekad, brisanjem keša se možemo riješiti iste.

Još jedna greška na koju možete naletiti je Error 919. Ona se dešava kada je aplikacija preuzeta, ali slobodan prostor na vašem Android uređaju nije dovoljan da biste dovršili instalaciju. Rješenje je očigledno. Oslobodite dovoljno skladišnog prostora brisanjem stvari koje vam više ne trebaju.

Ako se na vašem uređaju ikada prikazala Error 911 greška, to znači da nešto nije u redu unutar same Play Store aplikacije. Brisanjem njenih podataka (data) odlazeći u Settings>Apps bi moglo riješiti problem. Međutim, ako to ne pomogne, možda ćete morati da se ponovo povežete na Wi-Fi mrežu.

U ovom članku smo opisali samo tri od mnogih kodova. Ako vam treba rješenje za uobičajene Play Store greške, šanse su da ćete ih naći na sljedećem linku.

(phonearena)