Home Android Telefoni ZTE predstavio prvi telefon sa kamerom ispod ekrana – Axon 20 5G

ZTE predstavio prvi telefon sa kamerom ispod ekrana – Axon 20 5G

ZTE je predstavio prvi svetski telefon koji ima kameru ispod ekrana – ZTE Axon 20 5G. Kineska kompanija ističe da je uspela da ostvari “full view” efekat displeja, a da je pri tome zadržan isti nivo performansi prednje kamere. Ovo je ostvareno primenom specijalnog materijala sa visokim eufotičnim stopama, ostvarenim preko novog organskog i neorganskog filma koji poboljšava dovođenje svetla u prednju kameru.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Implementiran je čip sa dvostrukom kontrolom i jedinstveni drajveri koji rešavaju probleme sa sinhronizacijom boja kada se koriste kamere ispod displeja. ZTE je kreirao i specijalni matriks koji optimizuje piksele kako bi se formirala konstantnost displeja i kreirala prirodnija tranzicija piksela.

Ubisoft poklanja FarCry 3

Nakon SAD i Kina uvela listu tehnologija koja se ne smiju izvoziti

Pored navedenog, telefon ima i dodatne under-display tehnologije, uključujući senzore za ambijentalno osvetljenje, zvuk i otisak prsta, a sve kako bi se postigao pun ekran, bez prekida i otvora. ZTE Axon 20 5G ima 6.92-inčni OLED displej, sa podrškom za 10-bitnu dubinu boja, 100% pokrivenosti DCI-P3 spektra, 20.5:9 odnosom, a tu je i podrška za DTS:X Ultra 3D zvuk.

Otkriven razlog za iznenadnu pojavu telefona okačenih na drveću u Čikagu

Huawei predstavio Watch Fit

Telefon pokreće Qualcomm Snapdragon 765G čipset i implementira poboljšani sistem antena, razvijenih od strane kompanije ZTE, a koje poboljšavaju stopu preuzimanja podataka za 30 procenata.

Samsung predstavio Galaxy M51 telefon sa baterijom od 7,000 mAh

Rastavljanje Galaxy Note20 telefona pokazalo da stižu sa dvije vrste hlađenja čipseta

Kada su u pitanju kamere, Axon 20 5G ima 64MP super HD glavnu kameru, koja podržava 4K video @60fps, super noćne scene, ulepšavanje videa i HDR video u realnom vremenu. Uređaj napaja baterija od 4220mAh, sa podrškom za 30W Quick Charge i modom koji štedi bateriju u 5G.

Kineski operatori noću gase pojedine 5G bazne stanice

Nakon četiri godine istrage, razbijena jedna od najvećih piratskih grupa

Telefon je za sada dostupan samo u Kini i nem ainformacija da li će biti dostupan na globalnom tržištu.

(benchmark)