Home Ostalo Internet Bing objavio interaktivnu mapu COVID-19 zaraza širom svijeta

Bing objavio interaktivnu mapu COVID-19 zaraza širom svijeta

Nova interaktivna mapa Bing pretraživača, daje informacije o COVID-19 virusu. Mapa prikazuje koliko slučajeva ima u određenoj zemlji, a među njima koliko je ljudi zaraženo, oporavilo se ili je umrlo.

U SAD, možete da vidite informacije državu po državu. Pošto biste odabrali određenu državu, imate mogućnost da pritisnete na neki od linkova sa vestima i videima. Na žalost, za sada te priče nisu uvek najaktelnije.

Microsoft je saopštio da preuzima podatke od relevantnih svetskih institucija, poput Svetske Zdravstvene Organizacije (SZO), Američkog i Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti i Vikipedije.

Microsoft ipak nije jedini tehnološki div koji pokušava da internet korisnicima donese što više relevantnih informacija. Google je objavio da će lansirati sajt “late Monday” sa informacijama o zarazi, uključujući i vesti i linkove o lokalnim događanjima. Takođe, informacije u vezi sa koronavirusom, google daje i preko youtube-a i mapa.

Bing interaktivnu mapu COVID-19 zaraze možete pogledati ovdje.

Pratite li Balkan Android i Balkan iOS na Viberu? Ako još ne, obavezno kliknite ovdje za Android, a ovdje za iOS i pridružite se našim Viber zajednicama!

(pcpress)