Home Ostalo Internet YouTube uskoro uvodi automatski prevod titlova

YouTube uskoro uvodi automatski prevod titlova

Znamo da YouTube odavno podržava titlove, ali da biste ih mogli čitati, netko ih prvo mora prevesti s jednog jezika na drugi i onda ubaciti. Kako vještačka inteligencija napreduje, kao i Googleovi algoritmi za prevođenje, titlovi bi uskoro mogli doživjeti pravu revoluciju.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Ako je vjerovati najnovijim glasinama, Google radi na automatskom prevodu zvučnog snimka na YouTubeu te ubacivanjem istog u titlove, što znači da bismo uskoro mogli gledati video koji će automatski prevoditi strani u nama poznat jezik u vidu titlova. Pored toga, nova funkcija bi trebala podržavati i automatsko dodavanje opisa, naslova i još mnogo toga. Za sada je u testnoj fazi i navodno dostupna samo određenom broju korisnika, blog Android Police je otkrio varijantu između engleskog i portugalskog jezika. Koji će jezici za vrijeme lansiranja usluge biti podržani, za sada nije poznato.

Instagram blokirao profil aplikacije Signal

Vidjeli smo da Google nove funkcije u početku prilagodi jezicima koje govori veći broj korisnika, da bi kasnije prešao i na one manje raširene. Ali ipak se nadamo da će ovaj naši ili naši jezici biti podržani što prije.

Novi video detaljno prikazuje Huawei Harmony OS

(mobhr)