Home Ostalo Internet Facebook kupio GIPHY

Facebook kupio GIPHY

Facebook je objavio da kupuje GIPHY, popularnu onlajn platformu za kreiranje i postavljanje animiranih GIF-ova i kratkih videa. Društvena mreža nije objavila vrednost ove kupovine, ali pojedini izvori tvrde da je akvizicija obavljena za 400 miliona dolara.

Kupovina će omogućiti da GIPHY postane deo Facebookovog Instagram tima, koji je zaslužan za velkiki deo prometa GIPHY servisa. Servis za hostovanje GIF-ova koriste mnoge onlajn platforme, koje korisnicima omogućavaju da ostavljaju brze reakcije na sadržaj. Facebook ističe da polovina protoka na GIPHY ionako već stiže sa kompanijinih servisa, uključujući WhatsApp, Facebook Messenger i Instagram

Prema navodima iz Facebookovog saopštenja, akvizicija neće uticati na to kako GIPHY funkcioniše. Oni koji koriste API-je servisa će i dalje moći to da čine, a takođe će svi biti u mogućnosti da ubacuju GIF-ove na servis.

Znate li da sadržaj našeg portala možete pratiti putem Vibera kao i preko Facebooka? Pored toga možete nas posjetiti na InstagramuYouTube ili Discordu. Kliknite ovdje i pridružite nam se!

(benchmark)