Home Ostalo Internet Facebook nastupa agresivnije prema onim koji prodaju lažne Instagram lajkove

Facebook nastupa agresivnije prema onim koji prodaju lažne Instagram lajkove

Facebook se još jednom našao na sudu, ovog puta u ulozi tužioca. Naime, kompanija je podnela tužbu protiv vlasnika servisa Nakrutka, koja koristi botove i automatizaciju za prodaju lažnih like-ova, komentara i follow-era na Instagram-u.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Ovo nije prvi put da Facebook koristi sud protiv developera koji neovlašćeno koriste podatke ili na neki drugi način krše politiku upotrebe njihovih servisa. Početkom ove godine, kompanija je tužila jednog španskog developera zbog prodaje lažnih Instagram like-ova, a tokom 2019. godine na sudu se zbog iste stvari našla jedna kompanija sa Novog Zelanda. Ove tužbe su deo kompanijske politike da preduzme agresivnije mere protiv kompanija i pojedinaca koji krše politiku poslovanja, nakon velikog skandala sa Cambridge Analytica.

Američki tinejdžer objavio preko 20,000 Wikipedia članaka na jeziku koji ne govori

Pored Nakrutke, Facebook je podneo tužbu i protiv MobiBurn, developera koji je koristio maliciozni softver da prikupi Facebook podatke od korisnika. Ovaj developer je prikupljao informacije sa uređaja koji su slali zahteve Facebook-u za preuzimanje podataka (login preko Facebook naloga), a malware se nalazio skriven u naizgled bezazlenim aplikacijama koje su korisnici instalirali na svoje telefone i računare.

OnePlus Nord nam je stigao na recenziju

(pcpress)