Home Ostalo Internet Facebook testira novi taster pod imenom Downvote

Facebook testira novi taster pod imenom Downvote

Pojavile su se informacije da Facebook testira taster koji nosi naziv “Downvote“. Ovu funkciju ne bi trebalo mešati sa “Dislike” tasterom, jer prema navodima zvaničnika Facebooka: “Kompanija ne testira “dislike” taster. Istražujemo funkcije koje će korisnicima dati povratnu informaciju o komentarima na javne objave. Ovo se testira na maloj grupi ljudi i samo u SAD”.

Kao što se može videti i na pratećoj fotografiji, downvote taster se pojavljuje samo na komentarima gde korisnici mogu da smanje uticaj komentara, što je slično onome kako funkcija sa komentarima radi na brojnim drugim sajtovima. Pod pretpostavkom da se radi o sličnom sistemu, komentari koji su “downvoted” se neće pojaviti visoko u listi komentara, a mogli bi čak biti i skriveni.

Ovo bi mogao biti način da se koisnici izbore sa trolovanjem, napadnim ili uznemirujućim komentarima, koje posetioci mogu da nadglasaju i čak spreče njihovo pojavljivanje.

Ostaje da se vidi da li će ova funkcija na kraju biti i implementirana u Facebook servis. Pre izvesnog vremena su se pojavile informacije da bi Facebook mogao testirati “Dislike” taster, ali se kompanija na kraju odslučila za “Reactions” funkciju, koja je korisnicima omogućila da koriste različite reakcije u objavama i komentarima.

(benchmark)