Home Ostalo Garmin potvrdio hakerski napad

Garmin potvrdio hakerski napad

Garmin je posle hakerskog napada na njihov sistem i curenja informacija o tome pristao da objavi u javnosti da je do napada došlo, ali su takođe izneli i par važnih podataka o stanju sistema i načinjenoj šteti.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Kompanija Garmin je odlučila da svojim korisnicima da više informacija o padu sistema koji se desio 23. jula. Oni su potvrdili ranije izveštaje da je došlo do spoljnog sajber napada koji je zaključao neke sisteme ove kompanije. Ovaj napad doveo je do poremećaja u nizu Garminovih sistema, uključujući funkciju web lokacije, korisničku podršku, aplikacije i komunikacione kanale kompanije. Ono što je presudno, jeste da Garmin nema dokaze da su počinioci pristupili bilo kakvim osetljim podacima o klijentima, uključujući podatke o uplatama koje se čuvaju u Garmin Pay-u.

Uprava carina Srbije se oglasila povodom optužbi da Kina više neće da šalje pošiljke jer nestaju u carini/pošti

Iako se stvari polako vraćaju u normalu, Garmin je potvrdio da je potrebno još vremena kako bi se povratilo stanje pre hakerskog napada. Takođe je naglašeno da će verovatno trebati dodatno vremena da se sve sigurnosne kopije potpuno sinhronizuju nakon što te mrežne usluge ponovo prorade. Funkcionalnost samih Garmin proizvoda ostala je netaknuta s obzirom da na njihove proizvode ne utiče internet komponenta, ali je ipak otežano njihovo korišćenje tokom poslednjih dana.

Četiri najveća kineska proizvođača telefona zabilježila veliki pad prodaje

(pcpress)