Home Android Google je završio dodavanje novih opcija u Android 11

Google je završio dodavanje novih opcija u Android 11

Pre par dana objavljeno je drugo izdanje javne beta verzije operativnog sistema Android 11, poslednje probne verzije sistema koji bi zvanično trebalo da bude objavljen u trećem kvartalu ove godine.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Google je poslednjim ažuriranjem uspeo da postigne novu prekretnicu, a to je stabilnost ove platforme. Ovo se objašnjava stabilnošću iz perspektive programera aplikacija, ali i da operativni sistem neće mnogo da se menja od ovog trenutka do konačnog izdanja. Google nije za sada najavio nijednu novu korisničku funkciju.

Objavljen Android 11 Beta 2, zajedno sa datumom predstavljanja finalne verzije

Google je objavio da je dostigao fazu stabilnosti svog novog operativnog sistema Android 11 i da sada programeri ne treba da brinu da li će platforma promeniti izgled pre konačnog puštanja u rad. Prema Google-ovim zvaničnim podacima vezanim za Android 11, kompanija planira da u sledećem mesecu izbaci poslednju javnu beta verziju, koja će biti kandidat za zvanično puštanje. Prema dosadašnjim informacijama koje imamo, Android će stići konačno oko 8. septembra.

Nakon Apple i Samsung će navodno prestati isporučivati punjač u pakovanju s telefonom

Najnovija beta verzija može da se preuzme, a korisnici koji poseduju Pixel 2, 3, 3A i 4 mogu preuzeti već danas najnoviji Android OS. Za druge brendove i uređaje beta verzija još uvek nije dostupna, a pitanje je i da li će uopšte stići.  Svima koji ne poseduju pomenute telefone ostaje da sačekaju zvanične datume i probaju najnoviji operativni sistem za pametne telefone.

Google objasnio zašto Android 10 brže stiže na korisničke uređaje od prethodnih verzija

(pcpress)