Home Ostalo Internet Google redizajnao Translate stranicu

Google redizajnao Translate stranicu

Google je potpuno redizajnirao izgled Google Translate stranice, koja sad izgleda svežije, rasterećena je suvišnih i nepotrebnih sitnica i akcenat je stavljen na prevođenje.

Polja za prevod su prostranija, odmah pri učitavanju stranice su veća, a u dnu su istaknute stavke “Istorija“, “Sačuvano“ i “Zajednica“ za korisnike, koji svojim prevodim doprinose razvoju Google alatke za prevođenje. Nismo sigurni da se broj jezika povećao, ali verujemo da Google uvek radi i na tome.

Način prevođenja je nepromenjen, s tim da je interfejs dobio mnogo krupnije komande, jasnije izdvojene jezike i prikazuju se tri poslednja prepoznata i jezici na koje ste prevodili (pod uslovom da ne brišete “Istoriju pregledanja“ redovno).

Sad je svima dostupna i opcija “Dokument“, koja omogućava učitavanje dokumenta sa nekog linka ili diska računara, kako bi se preveo odjednom sa prepoznatog na zadati jezik. Takođe, omogućeno je i prevođenje diktiranjem teksta i preslušavanje izgovora tj. prevoda.

Posetite Google Translate stranicu, koja je sad, kao i većina servisa u “Material Design“ ruhu i javite nam utiske o tome kako vam se sviđa njen izgled i funkcionisanje.

(mobit)