Home Ostalo Huawei širi poslovanje na uzgoj svinja

Huawei širi poslovanje na uzgoj svinja

Kad veliki proizvođači elektronike žele izbjeći pad prihoda, obično šire svoju proizvodnju i predstavljaju nove proizvode. Ali u Huaweiju su se odlučili na pomalo neobičan potez.

Znate li da možete pratiti Balkan Android i putem Vibera?

Oaj kineski proizvođač pametnih telefona i potrošačke elektronike zbog američkih je sankcija izgubio vodeće mjesto među proizvođačima pametnih telefona na svijetu. Prvo su prodali svoj brand Honor i to za, procjenjuje se, 15 milijardi dolara, što će sigurno popraviti situaciju u kompaniji, iako analitičari procjenjuju da bi pad u ovoj godini mogao dostići 60 posto. Kako se situacija, prema svemu sudeći, neće uskoro promijeniti, u Huaweiju su se okrenuli nekim zanimljivim rješenjima.

Epic Games Store poklanja Rage 2 i Absolute Drift igre

Tako su odlučili ući u industrijski uzgoj svinja. U Kini se nalazi 50 posto svjetskih svinja, a u Huaweiju su odlučni u svinjac dovesti napredna tehnološka rješenja. Velike farme već koriste tehnologiju kako bi nadzirali koliko hrane svinje jedu, kakvo je njihovo zdravstveno stanje i težina. U Huaweiju ističu kako je uzgoj svinja odlično područje u kojem mogu pokazati kako tehnologija prepoznavanja lica i 5G mreža mogu unaprijediti tradicionalne industrije.

Huawei predstavio Mate X2 preklopni telefon

Ali uzgoj svinja nije jedina industrija u koju Huawei želi uvesti promjene. Oko su bacili i na rudarenje. Uvjereni su da mogu tu, inače prljavu industriju, pretvoriti u industriju u kojoj su manje radnika može raditi sigurnije, efikasnije i čistije.

Huawei prepolovio narudžbu komponenti za telefone u odnosu na prošlu godinu

Međutim, to ne znači da je Huawei odustao od potrošačke elektronike. Kako je otkrio osnivač i šef kompanije, Ren Zhengfei, Huawei će i dalje širiti svoje linije potrošačke elektronike poput televizora ili računara. Možemo preživjeti i bez oslanjanja na prodaju telefona, uvjeren je Ren. Ali uprkos tome iz Huaweija i dalje planiraju predstaviti nove flagship uređaje – P50 i Mate 50.

Osnivač Huaweija izjavio kako je iPhone 12 najbolji pametni telefon na svijetu

(mobhr)