Home Ostalo Internet Instagram uvodi Reels kao odgovor na TikTok

Instagram uvodi Reels kao odgovor na TikTok

Facebook je zvanično objavio Instagram Reels, sopstveni odgovor na popularni TikTok servis, koji je sada dostupan širom sveta.

Pratite Balkan Android i putem Vibera!

Reels omogućava korisnicima da kreiraju video u trajanju od 15 sekundi i da ga unaprede različitim vizuelnim i zvučnim efektima. Korisnici će imati pristup Reels servisu direktno preko Instagram kamere. Takođe, postojaće mogućnost pregleda Reels sadržaja drugih kreatora direktno iz Explore taba. U svojoj najavi, Facebook je istakao da Reels stiže sa pregršta alatki za obradu videa, uključujući i katalog zvukova i AR efekata.

Pratite Balkan iOS i putem Vibera!

Facebook je pomenuo da će Reels biti dostupan svim korisnicima, ali ukoliko imaju privatni nalog, njihovi Reels video klipovi se neće pojavljivati u Explore tabu. Takođe, pored objave Reels sadržaja direktno u svojim feedovima, korisnici mogu objavljivati Reels i direktno u Stories sekciji.

Samsung predstavio Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra i Galaxy Z Fold 2 telefone

Objava Instagram Reelsa stiže u pravom trenutku – u periodu kada je popularna TikTok aplikacija u konfliktu sa administracijoim SAD i zabranjena je u Indiji. Američki predsednik takođe preti potpisivanjem izvršne naredbe o zabrani TikTok-a u SAD, a Facebook bi sa Intagram Reels servisom mogao popuniti eventualnu prazninu.

(benchmark)